informatie flatcoated retriever

 

De Flatcoated Retriever is een uit Engeland afkomstige, middelgrote jachthond in de kleuren zwart of leverkleur (bruin). Ze hebben een slim, actief, temperamentvol en ondeugend karakter en zijn over het algemeen erg zachtaardig. Ze zijn laat volwassen en blijven vaak tot op oudere leeftijd actief. Flatcoats     zijn erg mensgericht, wat zich uit door de hele dag achter je aan te lopen, zeker als pup kunnen ze je volgen tot in het toilet! Ze vinden het helemaal geweldig om voor hun baas te werken en gaan eeuwig kwispelend door het leven! Ook zijn ze graag buiten maar omdat ze zo graag bij de mens zijn, zijn ze minder geschikt om (alleen) buiten in een kennel te houden. Ze kunnen zich dan eenzaam voelen en dat uiten in geblaf.

Door deze karaktereigenschappen hebben ze, als volwassen hond, veel behoefte aan beweging. Naast de dagelijkse 4x per dag uitlaatronde van minimaal 20 minuten hebben ze ook minstens 1 uur vrije beweging nodig per dag nodig. Aangezien ze erg slim zijn, zijn ook “geestelijke bezigheden” in de vorm van b.v. gehoorzaamheidstraining, jachthondentraining, behendigheid enz. echt aan te raden! Mits voldoende beweging en geestelijke bezigheden is de Flatcoat een prettige hond in huis. Als pup is een puppycursus erg aan te bevelen om een goede start te maken met de opvoeding. Vanzelfsprekend moet tijdens de opgroei van een pup een aangepast “bewegingsschema” worden gehanteerd om de botten en spieren van de opgroeiende pup niet te overbelasten.

Flatcoats houden erg van zwemmen. Zowel zomers als in de winter.

Omdat de Flatcoat is gefokt als apporteerhond (retrieven = terugbrengen) hebben ze graag iets in de bek. Als er geen speeltjes voorhanden zijn kunnen ze bijvoorbeeld met de kussens van de bank in het rond gaan lopen. Het zijn absoluut geen waakhonden, ze kunnen wel blaffen maar wijzen “inbrekers” bij wijze van spreken wel even de weg!

Deze aanhankelijke, zachtaardige, actieve hond met veel “will to please” is erg geschikt voor mensen en gezinnen, die graag iets met de hond willen ondernemen en hier ook dagelijks  voldoende tijd aan kunnen en willen besteden.